Wat is microneedling?

Microneedling kan voor verschillende doeleinden ingezet worden. Er kan op natuurlijke wijze aanzienlijke verbetering aan de huidstructuur worden gegeven. Microneedling wordt uitgevoerd met een pen waarin een module met zeer kleine naaldjes wordt geplaatst. Hiermee worden kleine kanaaltjes in de huid gemaakt. De naaldjes kunnen in verschillende dieptes ingesteld worden, waardoor verschillende huidindicaties met microneedling behandeld kunnen worden.

Denk hierbij aan huidoneffenheden, pigmentvlekken, (acne)littekens, grove poriën en fijne lijntjes. Deze kunnen aanzienlijk verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Ook om de huid mooi te houden kan microneedling heel goed ingezet worden.

Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht. die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen.

Collageen,

Collageen is een eiwit die de huid stevig en glad houdt. Het collageen neemt vanaf het 25ste levensjaar al af. Door de microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit opgevuld.

Het aangemaakte collageen blijft voor lange tijd aanwezig in de huid, na 28 dagen ligt het collageen niveau op zijn hoogst. Daarom dient er altijd 28 dagen tussen de behandelingen te zitten wanneer je een kuur volgt.

Na deze 28 dagen zal het worden afgebroken door het natuurlijke proces van het lichaam.

Om het resultaat van de behandeling te behouden, wordt er 3 tot 4 keer per jaar een onderhoudsbehandeling toegepast.

Wanneer zet je microneedling in?

  • Littekens
  • Grove
  • huidstructuur/poriën
  • Fijne lijntjes
  • Pigmentvlekken
  • Doffe huid
  • Verslapte huid

Littekens,

Microneedling wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekencollageen, en omdat dit ook een collageenproces is, kunnen we dit reguleren met Microneedling.  Littekencollageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur.We gebruiken Microneedling om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren.

Grove poriën,

Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is.   Tijdens de Microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.

Hyperpigmentatie,

De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment.  Het reguleert de melanocyten en helpt bij het afbreken van melanine-clusters. Ook post-inflammatoire hyperpigmentatie, wat kan ontstaan na puistjes, kan met Microneedling minder zichtbaar worden.

Prijzen

Behandeling Prijs
Microneedling gelaat € 97,50
Microneedling gelaat + hals € 112,50
Microneedling gelaat kuur 4x € 375,-
Microneedling gelaat + hals kuur 4x € 430,-